Äntligen Pågen!

 


Nu har det kommit ytterligare ett mörkt bröd som är ljust...
"Äntligen"-brödet innehåller vetemjöl, vatten, fullkornsvetemjöl, surdeg på vete, siktat rågmjöl, majsstärkelse, vegetabilisk olja, havreskållning, jäst, vetegluten, socker, förjäst vetemjöl, malt, salt, maltvinäger, bakpulver (E503, E450 och E500) och vegetabiliskt emulgeringsmedel (E471)

Just E-nummer har det varit mycket rabalder runt men alla E-nummer är inte farliga. Exempelvis E503 är hjorthornssalt, E450 framställs ur fosforsyra, E500 är salt av kolsyra. Naturligt förekommande, men framställs också syntetiskt.
E471 är ett emulgeringsmedel som framställs från vegetabiliskt fett (enligt Pågens).

Jag har anmält mig som testpilot - är nyfiken på om brödet smakar bröd - det hade varit förträffligt. Jag har provat andra sådana bröd och de har smakat som en gammal G-P.

Vi är lite programmerade att äta ljust bröd - så ett ljust bröd med samma egenskaper som ett grovt, mörkt bröd skulle jag gilla!


http://smartsontestpilot.se/pagen-antligen/bli-testpilot/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0